Over GO

Honderdduizenden voetballers, trainers, scheidsrechters en supporters gaan in Nederland wekelijks op pad voor een van de 33.000 wedstrijden op het veld of in de zaal. Met de auto, bus of trein. Veel reisverkeer dus, dat zorgt voor een totaal van 65 kiloton CO2- vervuilende CO₂-uitstoot. Dat moet omlaag.

De KNVB gaat daarom samen met haar partners ENGIE en Volkswagen de uitdaging aan om CO2-reductie te bewerkstelligen over al deze vormen van transport. Binnen het programma zullen er de komende jaren verschillende oplossingen worden ontwikkeld. Zo gaat er gekeken worden naar het optimaliseren van het speelschema, het integreren van nieuwe manieren van transport, slimme laadpalen en technische oplossingen voor bijvoorbeeld het ‘samen naar de wedstrijd rijden’. En in deze online database verzamelen we praktijkcases over CO2 verlagende oplossingen rondom mobiliteit in het Nederlandse voetbal om zo inspiratie- en mogelijke oplossingen te bieden.

De cijfers in het Nederlands voetbal

Op welke manier reizen spelers, supporters en familieleden naar de wedstrijden? Vaak op de fiets, maar ook veel met de auto. Per jaar gaat het om:

  • 305.874.061 auto kilometers;
  • 26.512.520 trein kilometers;
  • 49.304.052 bus kilometers;
  • 409.379.689 fiets kilometers.

Meer weten?

Lees verder op een van onze pagina’s als je nieuwsgierig bent geworden over wat de KNVB of een van haar partners ENGIE of Volkswagen nog meer kan betekenen voor het verlagen van CO2 in het ‘voetbalverkeer’.